Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε για τα SEO backlinks.

Η κατασκευή SEO backlinks παραμένει ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του SEO.  Όσο περισσότερες αξιόπιστες ιστοσελίδες συνδέονται με τη δική σας με backlinks, τόσο περισσότερη επισκεψιμότητα θα λαμβάνετε και τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες να καταταγείτε ψηλά έχετε. (Πάντα με την προϋπόθεση ότι τα backlinks μπορούν να ανιχνευθούν από τις μηχανές αναζήτησης) .

Σε έναν ιδανικό κόσμο, όλα τα backlinks προέρχονται από έγκυρες πηγές και οδηγούν σε περιεχόμενο που είναι εξίσου έγκυρο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί, αλλά αυτή η περίπτωση περιγράφει τον πιο αποδοτικό τρόπο οικοδόμησης συνδέσμων, και αυτό είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στις μέρες μας.

Φυσικά, την Google την ενδιαφέρει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να “παίζουν” δίκαια, οπότε δε θα είναι κάθε backlink καλό για τον ιστότοπό σας. Ας ξεκινήσουμε με τους τρόπους απόκτησης backlinks που να είναι φιλικοί προς το SEO.

Πώς να κατασκευάσετε συνδέσμους

Η λιγότερο περίπλοκη στρατηγική μοιάζει κάπως έτσι:

1. Δημιουργήστε πρωτότυπο περιεχόμενο ιστοσελίδας υψηλής ποιότητας και πολύτιμο για τους χρήστες.

2. Κοινοποιήστε τον σύνδεσμο που οδηγεί στο κομμάτι του περιεχομένου εκεί όπου πολλοί χρήστες μπορούν εύκολα να τον βρουν. Τα social media είναι μια ασφαλής επιλογή. Τα forum και τα blogs είναι καλά μόνο αν ο σύνδεσμός σας λειτουργεί ως μια πολύτιμη συμβολή. Λάβετε υπόψη ότι οι σύνδεσμοι αυτοί θα είναι πιθανότατα nofollow.

3. Περιμένετε τους χρήστες να κοινοποιήσουν τον σύνδεσμο με το περιεχόμενό σας στους ιστότοπούς τους.

Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για την κατασκευή συνδέσμων, αλλά και ο πιο αργός, και η ανταμοιβή είναι ελάχιστη. Μέθοδοι όπου εσείς εμπλέκεστε πιο άμεσα είναι πιο πιθανό να εξασφαλίσουν περισσότερα backlinks.

Μερικές από αυτές είναι:

Guest Blogging. Προσφέρετε ένα πρωτότυπο περιεχόμενο σε ένα ενδιαφερόμενο μέρος και συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας. Βεβαιωθείτε ότι το θέμα σας ταιριάζει με τις ιστοσελίδες με τις οποίες συνδέεστε.

Λειτουργήστε ως πηγή για το άρθρο ενός δημοσιογράφου. Υπηρεσίες όπως το HARO υπάρχουν για να βοηθήσουν τους δημοσιογράφους, ώστε αξιόπιστες πηγές να συναντηθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία άρθρων. Λάβετε υπόψη ότι δέχονται μόνο τα πιο επαγγελματικά γραπτά κείμενα.

Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε για τα SEO backlinks

Αναφορά συνδέσμων. Μερικές φορές οι χρήστες αναφέρουν τον ιστότοπό σας στο περιεχόμενό τους, αλλά δεν τοποθετούν backlinks. Μπορείτε να απευθυνθείτε στους ιδιοκτήτες αυτών των ιστοσελίδων και να τους ζητήσετε να προσθέσουν έναν σύνδεσμο. Μπορείτε να βρείτε τις αναφορές του ιστοτόπου που δεν περιλαμβάνουν backlinks μέσω ειδικών εργαλείων χρησιμοποιούν οι εταιρείες digital marketing.

Broken backlinks. Όταν μια ιστοσελίδα εξαφανιστεί ή αλλάξει τη διεύθυνση URL της, όλοι οι σύνδεσμοι που οδηγούν σε αυτήν χαλάνε. Εάν βρείτε έναν χαλασμένο σύνδεσμο που χρησιμοποιούταν για την οδήγηση σε ένα κομμάτι περιεχομένου παρόμοιο με ένα κομμάτι που έχετε στον δικό σας ιστότοπο, μπορείτε να επικοινωνήστε με το άτομο που δημιούργησε τον σύνδεσμο και να του προσφέρετε μια αξιόλογη αντικατάσταση. Ψάξτε για τέτοιους συνδέσμους μέσω της υπηρεσίας SEO που προτείνουμε.

Online Συνεντεύξεις. Αυτή η πόρτα δεν ανοίγει σε όλους. Πρέπει να έχετε τουλάχιστον κάποια φήμη πάνω στο θέμα με το οποίο ασχολείστε και την τεχνογνωσία για να μπορέσετε να απαντήσετε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Αλλά αν τα καταφέρετε, ένας ιστότοπος που παίρνει συνεντεύξεις από ανθρώπους που ασχολούνται με το ίδιο θέμα σας μπορεί να σας δεχτεί για μια συνέντευξη.

Εκδηλώσεις και συναντήσεις. Οι απαιτήσεις είναι οι ίδιες με αυτές που ισχύουν στις διαδικτυακές συνεντεύξεις, αλλά θα πρέπει να μιλήσετε μπροστά στο κοινό στην πραγματική ζωή. Αν ο υπεύθυνος του χώρου τρέχει έναν ιστότοπο και πρόκειται να βγάλει μια ανακοίνωση, ενημέρωση ή σύνοψη σχετικά με την εκδήλωση, ο ιστότοπός σας είναι πολύ πιθανό να αναφερθεί σε αυτήν.

Συλλογή συνδέσμων. Ορισμένες ιστοσελίδες ειδήσεων και διάφορα blogs δημοσιεύουν τακτικά ενημερώσεις οι οποίες είναι συλλογές συνδέσμων που οδηγούν σε άλλες πηγές. Πριν από την επόμενη συλλογή, επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους και προσφέρετέ τους ένα κομμάτι από το περιεχόμενό σας. Αυτό πρέπει να είναι φρέσκο.

Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε για τα SEO backlinks

Ένα ευφυές μυαλό μπορεί να καταλήξει σε πολλές ακόμα στρατηγικές κατασκευής συνδέσμων. Ποια στρατηγική digital marketing προτιμάτε;

Πώς να μην κατασκευάσετε συνδέσμους

Παρακάτω παρατίθενται οι λάθος τρόποι για την κατασκευή συνδέσμων που θα βλάψουν την κατάταξη του ιστοτόπου σας και, στις πιο ακραίες περιπτώσεις, θα τον αφαιρέσουν από το ευρετήριο της Google.

Spammy backlinks. Μην τοποθετείτε συνδέσμους στον ιστότοπό σας σε σημεία στα οποία δεν ανήκουν. Οι χώροι στους οποίους μπορείτε (αλλά δεν θα πρέπει) να χρησιμοποιήσετε spam συνδέσμους είναι ιστότοποι που υποστηρίζουν τη δημιουργία περιεχομένου από χρήστες, όπως τα blogs και τα φόρουμ. Αυτό περιλαμβάνει τόσο το χειροκίνητο όσο και το υποβοηθούμενο από λογισμικό spamming.

Μια ξαφνική, ακανόνιστη αύξηση των backlinks. Εάν δεν είστε μια μεγάλη, εδραιωμένη επωνυμία, είναι σχεδόν αδύνατο να φτιάξετε περισσότερα backlinks από αυτά που συνήθως παράγετε από τη μια μέρα στην άλλη, οπότε για τη Google αυτό θα φανεί ύποπτο.

Σχέδια εύρεσης σύνδεσμων

Η αγορά συνδέσμων, η ανταλλαγή τους για συνδέσμους από τον δικό σας ιστότοπο, ή η εμπορία τους για αγαθά και υπηρεσίες είναι εναντίον των Google’s Webmaster Guidelines. Με αυτό κατά νου, σημειώστε ότι το περιεχόμενο κάποιας αξιόπιστης υπηρεσίας PR είναι ευρετηριασμένο, παρόλο που πληρώσατε για αυτό. Μερικοί μεγάλοι κατάλογοι απαιτούν μια πληρωμή για τις καταχωρήσεις και αυτές οι καταχωρήσεις συχνά θεωρούνται ως ποιοτικά backlinks.

Σύνδεσμοι από ιστοσελίδες που δεν σχετίζονται με το είδος σας. Εάν τρέχετε ένα blog SEO, θα
λαμβάνατε υπό κανονικές συνθήκες ένα backlink από μια ιστοσελίδα που πουλάει λούτρινα παιχνίδια ζώων;

Σύνδεσμοι από ιστότοπους χαμηλής ποιότητας. Δεν είναι τόσο πειστικοί όσο τα backlinks από
υψηλής ποιότητας, έγκυρες ιστοσελίδες.

Κρυφοί σύνδεσμοι. Πρόκειται για μια κραυγαλέα απόπειρα εξαπάτησης του SEO, και η Google μισεί το κλέψιμο.

Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε για τα SEO backlinks

Βεβαίως, η κατασκευή συνδέσμων δεν είναι 100% υπό τον έλεγχό σας – μερικές φορές backlinks δημιουργούνται χωρίς τη συμμετοχή σας. Αν παρατηρήσετε ξαφνική πτώση στις βαθμολογίες ή χειροκίνητες δράσεις από την Google, ένας από τους πιθανούς λόγους μπορεί να είναι τα χαμηλής ποιότητας backlinks. Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία SEO ανάλυσης & ελέγχου backlinks για να εμφανίσετε μια λίστα με όλα τα backlinks που ενδέχεται να είναι επιβλαβή (τα κριτήρια των οποίων εξαρτώνται πλήρως από εσάς στις Ρυθμίσεις).

Μόλις βρείτε όλους τους “τοξικούς” συνδέσμους, ήρθε η ώρα να λάβετε δράση. Επικοινωνήστε με τα άτομα που δημιούργησαν αυτούς τους συνδέσμους και ζητήστε τους να τους κατεβάσουν. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, χρησιμοποιήστε την τελική λύση: το εργαλείο Google Disavow. Επιλέξτε τα πλαίσια δίπλα σε όλους τους συνδέσμους στο το εργαλείο τοξικών σελίδων που θέλετε να απορρίψετε και πατήστε το κουμπί Αναφορά για δημιουργήστε ένα αρχείο με αυτά και στη συνέχεια υποβάλετε αυτό το αρχείο στη σελίδα Disavow της Google.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.