Για διαφήμιση στο Instagram, αν και οι εταιρικοί λογαριασμοί του Instagram δεν έχουν τόσα χαρακτηριστικά όσα έχουν τα εταιρικά προφίλ στο Facebook, το Pinterest, το LinkedIn και στις άλλες πλατφόρμες, η επιχείρηση σας πρέπει να δημιουργήσει έναν εταιρικό λογαριασμό στο Instagram και να αποκτήσει μια δυνατή διαδικτυακή παρουσία και σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο.

Πως να τον δημιουργήσετε για μια αποτελεσματική διαφήμιση στο Instagram

Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ σας στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης. Έτσι, θα αποκτήσετε πρόσβαση στο προφίλ σας. Στο πάνω μέρος της οθόνης δείτε ένα μήνυμα που να λέει “Αλλάξτε σε Εταιρικό Προφίλ”. Εφόσον το δείτε, τότε πληρείτε τις προϋποθέσεις για να κάνετε την αλλαγή.

Έπειτα, συνδέστε τον λογαριασμό σας με το προφίλ σας και την εταιρική σελίδα στο Facebook. Τέλος, συμπληρώστε τις πληροφορίες επικοινωνίας της επιχείρησής σας, τον αριθμό τηλεφώνου σας και την διεύθυνση σας.

Τα οφέλη

1. Βοηθήστε τους πελάτες να σας βρουν

Τι γινόταν πριν βγουν τα εταιρικά προφίλ του Instagram; Υπήρχε μόνο ένας τρόπος για να αλληλεπιδράσουν οι followers με μία επιχείρηση έξω από το Instagram. Να κάνουν κλικ στο διαδικτυακό προφίλ της επιχείρησης.
Δώστε τις πληροφορίες επικοινωνίας για τον εταιρικό σας λογαριασμό. Τότε θα εμφανιστεί ένα κουμπί επικοινωνίας στο προφίλ σας. Οι χρήστες απλά θα πρέπει να κάνουν κλικ σε αυτό το κουμπί. Αυτό, για να σας καλέσουν ή να σας στείλουν email.

2. Πρόσβαση σε analytics

Το Instagram ίσως είναι η τελευταία πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρει εργαλεία analytics.

Μέχρι τώρα κάποιος μπορούσε να παρακολουθήσει τα analytics χρησιμοποιώντας δωρεάν ή επί πληρωμή εργαλεία που προσφέρονταν από τρίτους. Τα εταιρικά εργαλεία του Instagram ονομάζονται Insights. Είναι ένας βολικός τρόπος να ρίξετε μία γρήγορη ματιά στο κατά πόσο δουλεύει καλά το περιεχόμενό σας.

Πώς μπορείτε να δείτε τα post σας στο Instagram; Πηγαίνοντας στο προφίλ σας και κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Insights στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

Μετά τη δημιουργία του εταιρικού λογαριασμού πρέπει να ασχοληθείτε με τη διάδοση του. Όπως στα υπόλοιπα Social media, ένα μεγάλο και ζωντανό κοινό είναι ο λόγος ύπαρξης μας που θα φέρει την επιτυχία. Τι χρειάζεστε για αυτόν το στόχο; Διαφήμιση στο Instagram που θα φέρει αύξηση κοινού. Όπως και στο facebook, είναι μια πρώτης τάξεως κίνηση που θα σας λύσει πολλά προβλήματα.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.