Είναι ώρα για Instagram Stories; Σήμερα θα σου μιλήσουμε για την ultimate Marketing Strategy

Σίγουρα έχεις χρησιμοποιήσει τα Instagram Stories, οπότε ξέρεις τη δυναμική τους.

Αποτελούν κρίσιμο κομμάτι κάθε στρατηγικής digital marketing. Τα stories έχουν ξεκάθαρα δύναμη προσκόλλησης, οπότε αν το brand σου δεν έχει ακολουθήσει το trend, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Αλλά πώς μπορείς να βεβαιωθείς ότι τα χρησιμοποιείς αποτελεσματικά;
Θα μοιράσουμε απλοχερα 6 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια killer Instagram Stories στρατηγική.

● Καθόρισε την οπτική σου ταυτότητα

Πριν ξεκινήσεις να δημιουργείς σκέψου πώς θέλεις να προμοτάρεις το brand σου.
Για παράδειγμα μπορεί να θέλεις να ποστάρεις μόνο real time περιεχόμενο και να διατηρείς το αληθινό στοιχείο. Από την άλλη δεν είναι απαγορευτικό να χρησιμοποιείς φωτο αρχεία με πιο επιμελημένη εμφάνιση.

Πέρασε λίγο χρόνο για να προσανατολιστείς τι concept θα ακολουθούν οι δημιουργίες σου. Πράγματι αν βρεις την ταυτότητα σου θα πετύχεις!

● Δημοσίευσε με συνέπεια

Η τακτική ανάρτηση είναι το παν για να προσεγγίσεις περισσότερους viewers. Πράγματι, είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για που πρέπει να βάλεις στη στρατηγική σου. Αν δεν είσαι συνεπής μπορείς να έχεις ένα app προγραμματισμού. Έτσι, θα είσαι συνεπής και δεν θα χάνεις πολύτιμο χρόνο στην προσπάθεια να ποστάρεις.

● Αλληλεπίδρασε με το κοινό σου

Τα Instagram Stories διαθέτουν ενσωματωμένες διαδραστικές λειτουργίες, όπως τα αυτοκόλλητα.

– Χρησιμοποίησε τα για να δημιουργήσεις δημοσκοπήσεις
– Κάνε ερωτήσεις για να γνωρίσεις καλύτερα το κοινό σου
– Χρησιμοποίησε GIFs για να κάνεις το story πιο fun
– Προσκαλεσε τους followers να σου στείλουν μήνυμα
– Χρησιμοποίησε αυτοκόλλητα προϊόντων για να τους παραπέμψεις σε προϊόντα και να προωθήσεις κλικ στο site

Είναι ώρα για Instagram Stories; H ultimate Marketing Strategy

● Μην ξεχνάς τα CTAs

Αξίζει να βεβαιωθείς ότι το κοινό γνωρίζει τι ενέργεια πρέπει να κάνει αφού παρακολουθήσει τις ιστορίες σου. Χρησιμοποιήστε σαφή Call to Actions (CTAs) είτε για να τους κατευθύνεις στο site είτε στη σελίδα του προϊόντος. Αδιαμφισβήτητα πρέπει να τολμήσεις να τους παροτρύνεις να σου στείλουν μήνυμα.

● Συμπεριέλαβε content που δημιουργούν followers

Εάν οι οπαδοί σου δημιουργούν περιεχόμενο σχετικό με το δικό σου brand καλό θα ήταν να το κάνεις repost. Σίγουρα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξεις την κοινότητα του brand και να αυξήσεις τη συμμετοχή.

● Τα Highlights θα προβούν σωτήρια

Τα stories έχουν χρόνο ζωής 24 ώρες, αυτό σημαίνει ότι μετά χάνονται. Μπορείς να τα αποθηκεύσεις στα highlights και να έχεις εμφανές το πιο δημιουργικό content. Μπορείς να συμπεριλάβεις συχνές ερωτήσεις, νέα προϊόντα ή και ακόμα κάποιες πιο artistic φωτο που σου αρέσουν αισθητικά.

Τελικά, τα Instagram Stories αφορούν την αφήγηση ιστοριών. Είναι αναγκαίο να είσαι δημιουργικός βλεποντας και δημιουργώντας περιεχόμενο με βάση τις τάσεις. Αν ακολουθήσεις πιστά αυτές τις συμβουλές σίγουρα θα κάνεις θραύση!

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.