Μερικές φορές, το διαδικτυακό μάρκετινγκ μπορεί να είναι ένας μικρός αγώνας για να φτάσει μια επιχείρηση στον μεγαλύτερο αριθμό πελατών.

Τι κάνουν οι επιχειρηματίες;

Χρησιμοποιούν τα καλύτερα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στην ψηφιακή αυτή εποχή: Τα web site τους φυσικά. Μέσω των ιστοτόπων τους και της χρήσης μιας δημιουργικής στρτηγικής website marketing, μπορούν να αυξήσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο, και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

  1. Το SEO είναι ο φίλος σας

Το SEO μπορεί να κάνει θαύματα για οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Κάνει πολύ πιο εύκολο για τους χρήστες, οι οποίοι είναι μελλοντικοί πελάτες να βρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Μια ισχυρή στρατηγική SEO είναι εγγύηση για την αύξηση της επισκεψιμότητας και αυτό πρόκειται να συμβεί, εξασφαλίζοντας ότι ο ιστότοπος εμφανίζεται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Εάν ένας χρήστης αναζητήσει το προϊόν ή την υπηρεσία σας χρησιμοποιώντας το Google, το ιδανικό αποτέλεσμα είναι ο ιστοχώρος σας να βρίσκεται στα τρία πρώτα αποτελέσματα.

2. Δημιουργήστε ένα χρήσιμο Online Εργαλείο

Ένας από τους βασικούς στόχους είναι να συγκεντρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας των μελλοντικών πελατών σας. Επιδιώκετε όμως να σας τα δώσουν με τη θέλησή τους.

Γιατί λοιπόν να μην δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό εργαλείο το οποίο να χρησιμεύει ως τρόπος λήψης των πληροφοριών επαφής των ανθρώπων; Το κόλπο είναι η δημιουργία ενός εργαλείου που έχει πραγματικά οφέλη για τους πελάτες και να είναι κάτι που θα τους ενδιαφέρει.

Ένας τέτοιος “μαγνήτης” στοιχείων μπορεί να είναι ένα ebook, πώς να κάνετε κάτι, ένα κουπόνι, ένα βίντεο κλπ.

3. Συμμετέχετε σε Facebook Groups

Θέλετε να προσεγγίσετε και να συνδεθείτε με το κοινό σας. Πρέπει όμως πρώτα να τους βρείτε. Πού μπορεί να είναι;

Στο Facebook φυσικά. Σε κάποιο Facebook group για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει τουλάχιστον μια ομάδα στο Facebook για κάθε θέμα. Αυτό που χρειάζεστε είναι να συμμετέχετε κι εσείς σε αυτές που σας ενδιαφέρουν.

Μόλις γίνετε μέλος μιας ομάδας, μπορείτε να δείτε τις συζητήσεις που έχουν τα άλλα μέλη. Μπορείτε να μάθετε για τι ενδιαφέρονται οι άνθρωποι και για τι μιλάνε. Λίγο-λίγο, καταλαβαίνετε το κοινό-στόχο σας. Μπορείτε φυσικά να συμμετάσχετε στη συζήτηση. Μπορείτε επίσης, να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας. Απλά οδηγείστε τους εκεί για περισσότερες απαντήσεις και πληροφορίες. Αν αυτά τα γκρουπ είναι στα πρώτα αποτελέσματα της Google, αυτό σημαίνει, όπως καταλαβαίνετε σε κίνηση στην ιστοσελίδα σας.

4. Προσθέστε Interactive Content στην ιστοσελίδα σας

Θέλετε να ενεργοποιήσετε το ενδιαφέρον των ανθρώπων και να τους μιλήσετε για την ιστοσελίδα σας. Αυτό θα πρέπει να είναι ένας από τους κύριους στόχους σας κατά τον δημιουργία της στρατηγικής Website Marketing.

Δημιουργήστε interactive content στην ιστοσελίδα σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα βίντεο, μερικές φωτογραφίες, ένα infographic.

5. Δημιουργήστε όσο πιο καλό περιεχόμενο μπορείτε

Με αυτό τον τρόπο, έχετε την καλύτερη στρατηγική για website marketing.

Η δημιουργία εξαιρετικού περιεχομένου δεν μπορεί παρά να είναι μια συνεχής διαδικασία. Πρέπει να το παράγετε συνεχώς και σταθερά. Να ελέγχετε πάντα τον ιστότοπό σας. Να το κάνετε έχονταε πάντα το κοινό-στόχο στο μυαλό σας.

6. Δημιουργήστε μια σελίδα FAQ

Γιατί είναι σημαντικό αυτό;

Πρώτα απ ‘όλα, παρέχετε μια εξαιρετική υπηρεσία στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας.

Δεύτερον, προσδίδετε έτσι μια ικανοποιητική και ενημερωτική εμπειρία. Παρέχει ένα επίπεδο διαφάνειας που δημιουργεί μια γέφυρα εμπιστοσύνης μεταξύ της επωνυμίας σας και του κοινού-στόχου σας.

7. Βελτιστοποιήστε τις φωτογραφίες σας

Οι άνθρωποι αγαπούν την ταχύτητα. Όσο ταχύτερα ο ιστοχώρος σας φορτώνει, τόσο το καλύτερο. Επομένως, δεδομένου ότι συμβαίνει αυτό, γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε ως μέρος της στρατηγικής σας;

Επιταχύνετε τον ιστότοπό σας και οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να συρρέουν σε αυτό και το πιο σημαντικό να παραμείνετε σε αυτό.

Ένας γρήγορος ιστότοπος σημαίνει ότι οι επισκέπτες σας μένουν περισσότερο και κάνουν κλικ σε περισσότερες σελίδες, καθώς διερευνούν τι μπορεί να προσφέρει ο ιστότοπός σας και το εμπορικό σήμα σας. Ένας από τους τρόπους για να επιταχύνετε τον ιστότοπό σας είναι μέσω της βελτιστοποίησης των εικόνων σας.

 

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.