Συμβουλές για να κάνετε το περιεχόμενό σας SEO friendly.

Διαβάστε ένα πολύ χρήσιμο άρθρο που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας μέχρι την τελευταία λέξη!

Τίποτα δεν ξεπερνά την ποιότητα του περιεχομένου

Ενώ μπορεί να έχετε λάβει κάθε δυνατό μέτρο για να βελτιστοποιήσετε το άρθρο σας, αν αυτό δεν είναι καλογραμμένο, ενημερωτικό και σχετικό με αυτό που ο αναγνώστης ψάχνει, αυτός δεν πρόκειται να μείνει.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα φοβερό και πρωτότυπο περιεχόμενο website πριν από τη λήψη οποιουδήποτε άλλου μέτρου. Ενώ η ποιότητα μπορεί να ακούγεται υποκειμενική, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι σελίδες σας θα είναι ελκυστικές για τους ανθρώπους και τις μηχανές αναζήτησης.

Να θυμίσουμε ότι η κατάταξη της Google είναι πολύ έξυπνη. Και ότι οι δημοσιεύσεις σας θα κατατάσσονται χαμηλότερα αν δεν έχουν μια μορφή φιλική προς το χρήστη, και αν δεν υπάρχουν εξωτερικές ή ενσωματωμένες συνδέσεις όπως infographics ή βίντεο.

Συμβουλές για να κάνετε το περιεχόμενό σας SEO friendly

Χρησιμοποιήστε τις δικές σας λέξεις-κλειδιά!

Μόλις έχετε το φοβερό άρθρο σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτό και βεβαιωθείτε ότι οι λέξεις-κλειδιά είναι το 1-3% του περιεχομένου.

Είναι σημαντικό να μην παραγεμίσετε το άρθρο σας με αυτές. Μπορεί να κουράσουν τόσο τους αναγνώστες σας όσο και τις μηχανές αναζήτησης, ωστόσο η τοποθέτησή τους στις πρώτες φράσεις και στους υπότιτλους μπορεί να ακούγεται φυσικά, και θα είναι αρκετό για να ληφθούν από τις μηχανές αναζήτησης.

Η εξερεύνηση των λέξεων-κλειδιών μπορεί να ακούγεται χρονοβόρο και μπορεί να πιστεύετε ότι γνωρίζετε ποιες λέξεις-κλειδιά είναι σχετικές. Όμως, να θυμάστε ότι οι χρήσεις των σωστών λέξεων-κλειδιών μπορεί να ανεβάσει το κοινό σας από δεκάδες σε χιλιάδες.

Το μέγεθος μετράει

Κάθε άρθρο που δημοσιεύετε δεν πρέπει να είναι μικρότερο από τριακόσιες λέξεις. Οτιδήποτε συντομότερο είναι απίθανο να ληθφεί υπόψιν από τις μηχανές αναζήτησης, ή να περιέχει αρκετές πληροφορίες που να ενδιαφέρουν τον αναγνώστη σας.

Καθώς η πολυλογία για να συμπληρώσετε τις λέξεις σας δεν είναι καλή, οι 300 λέξεις μπορούν εύκολα να καλυφθούν με τη χρήση μιας καλής δομής.

Επίσης, το μήκος του άρθρου σας δεν παρέχει μόνο επισκεψιμότητα στο site σας. Μπορεί επίσης να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πώς οι επισκέπτες αντιμετωπίζουν το περιεχόμενό σας – το κοινό σας μπορεί να καταλήξει να διαφημίσει το χώρο σας, ενδεχομένως σε άλλους πελάτες.

Αν και ό,τι δημοσιεύετε δεν πρόκειται να αξίζει γραπτώς 3000 λέξεις, είναι καλό να έχετε ως στόχο να δημοσιεύετε συχνά εκτενές περιεχόμενο. Αυτό βελτιώνει τις πιθανότητές το κοινό σας να διαδώσει τον ιστότοπό σας κοινοποιώντας τα άρθρα σας στα social media.

Αλλάξτε τα πράγματα!

Η εξερεύνηση από σελίδα σε σελίδα περιεχομένου δεν είναι ελκυστική, ή “φιλική προς το χρήστη”. Βελτιώστε τη βαθμολογία σας στις μηχανές αναζήτησης και γίνετε πιο ελκυστικοί για τον αναγνώστη χρησιμοποιώντας σύντομες φράσεις, παραγράφους, υπότιτλους, λίστες, και οποιαδήποτε άλλη μέθοδο γραφής . Είναι πολύ πιο εύκολο αυτό παρα να γράψετε χιλιάδες λέξεις.

Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την ταξινόμηση SEO σας. Όπως η προσθήκη bold και italic χαρακτήρων, φροντίζοντας οι λέξεις-κλειδιά σας να βρίσκονται και ταυτόχρονα, είναι μια άσκηση επεξεργασίας για εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.

Μην ξεχνάτε συνδέσμους!

Η χρήση εξωτερικών συνδέσμων – θα πρέπει να είναι σχετικοί – κάνει το άρθρο σας να φαίνεται έγκυρο. Ως εκ τούτου οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης. Και ο αναγνώστης σας θα σας βρει πολύ πιο αξιόπιστο. Η σύνδεση με τη δική σας ιστοσελίδα είναι λιγότερο πολύτιμη από τη σύνδεση με εντελώς εξωτερικούς χώρους. Και αυτό προσθέτει κύρος σε ό,τι λέτε. Και οι μηχανές αναζήτησης εξετάζουν για προώθηση το πιο αξιόπιστο περιεχόμενο. Είναι το ισοδύναμο του να έχετε όσο περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία και αναφορές γίνεται, χωρίς όμως να φράζετε το κείμενό σας.

Ελέγξτε προσεκτικά τα πάντα!

Χάρη στην google, κυριολεκτικά ο καθένας μπορεί να μάθει τα πάντα. Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που απολαμβάνουν να τονίζουν τα γραμματικά λάθη.

Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας θα παρατηρηθεί για τους σωστούς λόγους. Βεβαιωθείτε ότι η ορθογραφία σας, η γραμματική, και τα γεγονότα σας είναι σωστά.

Για να συνοψίσουμε. Η γραφή ενός άρθρου ιστοσελίδας υψηλής ποιότητας θα πρέπει πάντα να είναι η προτεραιότητα. Αλλά χρησιμοποιώντας τις γνώσεις σας για βελτιστοποίηση SEO και τα εργαλεία ανωτέρω, τα καταπληκτικά άρθρα σας θα γίνουν δημοφιλή σε χρόνο μηδέν.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.