Πως τα Social media μπορούν να σας βοηθήσουν στο SEO.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), εξακολουθεί να είναι αν όχι ο κορυφαίος, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσεγγίσετε πελάτες, ανεξαρτήτως της πελατειακής βάσης στόχου μιας επιχείρησης.

Με το 79% των πελατών να κάνουν έρευνα στο διαδίκτυο πριν από την πραγματοποίηση μιας αγοράς, είναι σημαντικό η ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, όταν οι καταναλωτές αναζητούν πληροφορίες. Φανταστείτε κάποιον που ξεκινάει σήμερα ένα e-shop με γυναικεία ρούχα, τι ανταγωνισμό έχει να αντιμετωπίσει. Φανταστείτε όμως το ίδιο e-shop να εμφανίζεται πρώτο και μάλιστα οργανικά, όταν κάποιος αναζητά τα προϊόντα του. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το eshop που μόλις ξεκίνησε να… πουλάει! Και μάλιστα περισσότερο όχι από δεκάδες, αλλά από εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες άλλα e shop με το ίδιο αντικείμενο. Αυτό φυσικά είναι εξ ολοκλήρου αποτέλεσμα του SEO και γι αυτό είναι η Νο. 1 υπηρεσία στο digital marketing.

Αλλά οι εξελισσόμενοι αλγόριθμοι της Google μπορεί να καταστήσουν δύσκολο για τις επιχειρήσεις να νικήσουν τον ανταγωνισμό στις αναζητήσεις. Μερικές περιοχές επιχειρήσεων συχνά ξεχνούν να συμπεριλάβουν στις προσπάθειές τους SEO το κοινωνικό προφίλ τους και το guest posting. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη ταξινομήσεις αναζήτησης κατά την ανάρτηση, την κοινή χρήση και την αύξηση της βάση οπαδών σας σε δικτυακούς τόπους όπως το Twitter και το LinkedIn.

Πως τα Social media μπορούν να σας βοηθήσουν στο SEO

Εδώ παρατίθενται μερικοί τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε τις στρατηγικές SEO σας στα account σας στα Social media.

Ρύθμιση κοινωνικών προφίλ

Το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση μιας καλοσχεδιασμένης στρατηγικής SEO είναι να έχετε μια παρουσία στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης που είναι πιο πιθανό να απευθύνονται στον δημογραφικό στόχο σας. Εξετάστε τους όρους αναζήτησης που οι πελάτες είναι πιθανό να εισάγουν για το εμπορικό σήμα σας κατά τη συμπλήρωση του προφίλ της επιχείρησής σας σε κάθε ιστοσελίδα. Σύνδεσμοι για κάθε λογαριασμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας. Η οποία και θα ανεβάσει καθένα από αυτά, θα ενισχύσουν την παρουσία σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αύξηση ακολούθων

Οι ακόλουθοί σας είναι σημαντικοί. Ειδικά όταν οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης κατατάσσουν τα κοινωνικά προφίλ σας. Δυστυχώς, οι απόλυτοι αριθμοί δεν είναι αρκετοί για να σας ωθήσουν πάνω από τον ανταγωνισμό. Και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο θα σας φανεί πολύτιμη η κορυφαία υπηρεσία αύξησης κοινού στα Social Media. Είναι σημαντικό να καλλιεργήσετε υψηλής ποιότητας κοινωνικές συνδέσεις οι οποίες αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σας. Οι κοινοποιήσεις και τα re-tweets είναι σημαντικά. Όπως είναι και τα μου αρέσει και τα αγαπημένα. Αντί απλά να προωθείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μέσω των κοινωνικών δικτύων σας, επικεντρωθείτε στην ανταλλαγή σημαντικών πληροφοριών που είναι πιθανό να συλλάβουν το ενδιαφέρον του κοινού σας.

Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά

Επενδύετε πολύτιμο χρόνο στην εύρεση των σωστών λέξεων-κλειδιών για τις δημοσιεύσεις του blog σας και για την ιστοσελίδα σας. Οπότε γιατί να μην μεταφέρετε αυτή την προσπάθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής σας; Μόλις έχετε εντοπίσει τους σωστούς όρους, ενσωματώστε τους σε λεζάντες των φωτογραφιών σας και στις ενημερώσεις της κατάστασής σας. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε σε περιγραφές των βίντεο σας στο YouTube για μια επιπλέον ώθηση.

Μοιραστείτε συνδέσμους

Η σύνδεση με το περιεχόμενό σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσει στους πελάτες σας μια σταθερή ροή ενδιαφέροντος, σχετικού περιεχομένου. Εκτός από περιεχόμενο, θα πρέπει επίσης να μοιραστείτε συνδέσμους με τα δικά σας άρθρα και ανεβασμένα βίντεο. Αυτό θα αυξήσει τις εισερχόμενες συνδέσεις με τις δικές σας ιστοσελίδες, το οποίο θα βοηθήσει επίσης με τη δική σας κατάταξη αναζήτησης.

Βρείτε επιρροή

Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε τα backlinks στο site σας είναι να δημοσιεύετε ως επισκέπτης σε blogs και σε online δημοσιεύσεις. Αν επιλέξετε τις σωστές τοποθεσίες, μπορείτε να φτάσετε ένα μεγάλο κοινό που ενδεχομένως θα κάνει κλικ για να μάθει περισσότερα σχετικά με το εμπορικό σήμα σας και το τι πουλάτε. Εντοπίστε επιρροή με πολλούς online ακόλουθους. Και επικοινωνήστε μαζί τους, προσφέροντάς τους μια θέση blog που να σχετίζεται με το δικό τους αναγνωστικό κοινό.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.