Εάν η επιχείρησή σας έχει ένα blog, η υπηρεσία email και συγκεκριμένα η αποστολή ενημερωτικού δελτίου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απαραίτητη.

Όχι μόνο είναι ένας απλός τρόπος διανομής του περιεχομένου σας, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το είδος του περιεχομένου που αντιστοιχεί με το κοινό που είναι ο στόχος σας.

Έτσι ώστε να μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη στρατηγική περιεχομένου σας.

Εκτός από τη διανομή περιεχομένου, ένα ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να ξεκινήσουν να πληρώνουν οι πελάτες σας μέσα από την πλατφόρμα σας.

Ένα ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φέρνει σε επαφή τους πελάτες που μπαίνουν στην ιστοσελίδα σας σε τακτική βάση – γεγονός που μπορεί να αυξήσει τα έσοδά σας κατά 23%.

Το WordPress γίνεται γρήγορα μια στάση one-shop για επιχειρήσεις που θέλουν να καθιερώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Περίπου 75 εκατομμύρια ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται σήμερα είναι χτισμένοι στο WordPress. Πράγμα που σημαίνει ότι μόνο το WordPress διαχειρίζεται περίπου το 27% του διαδικτύου.

Γι ‘αυτό το λόγο, βγάζετε περιεχόμενο στο blog σας στο WordPress και γνωρίζετε ότι μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας μέσω ενός ενημερωτικού δελτίου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν θα ήταν ωραίο να μπορούσατε να στείλετε αυτό το ενημερωτικό δελτίο απευθείας μέσα από το WordPress;

Ευτυχώς, με τα plugins, μπορείτε. Χρησιμοποιώντας plugins, μπορείτε να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του WordPress πέρα από ένα εργαλείο οικοδόμησης ιστοσελίδων. Μπορείτε να εγκαταστήσετε plugins για να σας βοηθήσουν στο SEO, για να προστατεύσετε το email σας από το SPAM και πολλά άλλα.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή plugins που διατίθενται στο WordPress είναι απολύτως κατάλληλα για marketing ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενημερωτικά δελτία.

Με ένα plugin ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να δημιουργήσετε οδηγούς, να ταξινομήσετε τις επαφές σας και να προωθήσετε υλικό στους πελάτες σας. Όλα μέσα στο WordPress.

Για να βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το WordPress για όλες τις ανάγκες διανομής περιεχομένου και marketing ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βρήκαμε τα επτά καλύτερα plugins ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο WordPress.

1. MailPoet.

Το MailPoet είναι το δημοφιλέστερο δωρεάν ενημερωτικό δελτίο για το WordPress. Για να διαχειριστείτε τους συνδρομητές σας, μπορείτε εύκολα να εισαγάγετε μια υπάρχουσα λίστα από το CRM ή άλλο εργαλείο αυτοματοποιημένου marketing ή να δημιουργήσετε φόρμες και να τις προσθέσετε στην ιστοσελίδα σας.

2. Newsletter.

Το ενημερωτικό δελτίο είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το WordPress και συμπεριλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε. Το plugin σας επιτρέπει να προσθέσετε μια φόρμα συνδρομής ή ένα αναδυόμενο παράθυρο στην ιστοσελίδα σας.

3. SendinBlue.

Το SendinBlue προσφέρει ψηφιακά μέσα marketing που βασίζονται στα σύννεφα (clouds). Σε περισσότερες από 50.000 αναπτυσσόμενες εταιρείες σε όλο τον κόσμο το plugin τους φέρνει τη δύναμη της πλατφόρμας τους απευθείας στο WordPress. Με το plugin SendinBlue WordPress, μπορείτε να δημιουργήσετε φόρμες, να διαχειριστείτε λίστες συνδρομητών, να φτιάξετε και να στείλετε εκστρατείες marketing μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έτσι θα καταφέρετε να μετράτε την επιτυχία σας με την πάροδο του χρόνου χρησιμοποιώντας τις αναφορές που περιλαμβάνονται.

4. Sumo.

Το Sumo έχει πάνω από 100.000 ενεργές εγκαταστάσεις μέσα στο WordPress – και υπάρχει πολύ καλή εξήγηση για αυτό.
Πέρα από τα αναδυόμενα παράθυρα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλωσορίσματος και τις αυτοματοποιημένες καμπάνιες, έχει επίσης και άλλα χαρακτηριστικά για να βοηθηθείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Το plugin διαθέτει επίσης ένα κουμπί “κοινής χρήσης” που μπορείτε να προσθέσετε οπουδήποτε στην ιστοσελίδα σας, το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες σας να μοιράζονται εύκολα το περιεχόμενό σας στα social media.
Επίσης σας δίνει τη δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με το WooCommerce ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε εκπτώσεις και μοναδικές προσφορές.

Αυτά είναι τα τέσσερα πολύ σημαντικά plugins που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ανακαλύψτε ποιο λειτουργεί καλύτερα για την επιχείρησή σας και τις ανάγκες του κοινού σας.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.