Τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας επιλέγοντας domain name.

Όταν αρχίσετε να σκέφτεστε τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας και οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση μέσω διαδικτύου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι το domain name της ιστοσελίδας σας.

Πριν επιλέξετε ένα όνομα domain, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:

• Ποιος θα είναι το κοινό-στόχος σας;
• Τι σκοπεύετε να πουλήσετε. Είναι ένα απτό στοιχείο ή απλά ένα περιεχόμενο κειμένου;
• Τι θα έκανε την επιχειρηματική ιδέα σας μοναδική ή διαφορετική από όλες τις άλλες που είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να έχουν λέξεις-κλειδιά σε ένα domain. Οι λέξεις-κλειδιά στην ονομασία του domain είναι σημαντικές, αλλά συνήθως αρκεί να διατηρήσετε το όνομα domain σύντομο, αξέχαστο, και χωρίς παύλες.

Η χρήση λέξεων-κλειδιών στο domain name σας δίνει ένα ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.

Έχοντας λέξεις-κλειδιά στο όνομα του domain σας μπορείτε να αυξήσετε τις τιμές click-through στις λίστες των μηχανών αναζήτησης και των online πληρωμένων διαφημίσεων, καθώς και να διευκολυνθεί η χρήση των λέξεων-κλειδιών σας από συνδέσμους με πλούσιο περιεχόμενο.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας επιλέγοντας domain name

Αποφύγετε την αγορά μακριών και περίεργων ονομάτων domain. Πολλοί άνθρωποι διαχωρίζουν τις λέξεις στα ονόματα domain τους χρησιμοποιώντας είτε παύλες ή κάτω παύλες. Στο παρελθόν, το ίδιο το όνομα του domain ήταν ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, αλλά τώρα οι μηχανές έχουν προηγμένα χαρακτηριστικά και αυτός δεν είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας πια.

Κρατήστε δύο με τρεις λέξεις στο όνομα του τομέα σας που θα είναι εύκολο να απομνημονεύσετε. Μερικές από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες κάνουν πολύ καλή δουλειά branding, δημιουργώντας τη δική τους λέξη. Μερικά παραδείγματα είναι το eBay, Yahoo!, Expedia, Slashdot, Fark, Wikipedia, Google, κ.λπ.

Θα πρέπει να είστε σε θέση να το πείτε από το τηλέφωνο μια φορά, και το άλλο άτομο να ξέρει πώς προφέρεται, και θα πρέπει να είναι σε θέση να μαντέψει τι πουλάτε.

Τέλος, θα πρέπει να είστε σε θέση να απαντήσετε στα ακόλουθα ερωτήματα:

• Γιατί θέλετε να κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας;
• Γιατί πρέπει οι άνθρωποι να αγοράσουν από το site σας και όχι από άλλα site;
• Τι σας κάνει διαφορετικό από τους άλλους;
• Ποιο είναι το κοινό-στόχος σας και τι σκοπεύετε να πουλήσετε;
• Κάντε μια λίστα με 5 έως 10 ιστοσελίδες που νομίζετε ότι είναι εκπληκτικές. Τώρα σκεφτείτε γιατί είναι εκπληκτικές.
• Δημιουργήστε 5 διαφορετικά ονόματα domain. Κάντε τουλάχιστον 1 από αυτά αστεία. Πείτε τα σε ανθρώπους του κύκλου σας και δείτε ποιο είναι το πιο αξέχαστο. Θα πάρετε μια ειλικρινή εκδοχή, από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν 100% αυτό που μπορεί να σκέφτεστε.
• Αγοράστε ένα όνομα domain που είναι πιασάρικο, αξέχαστο, και σχετικό με την επιχείρησή σας.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.