Συνεχίζουμε τα αφιερώματα με τις ιστορίες επιτυχίας των πελατών μας που τόσο σας αρέσουν, με ένα “καθαρόαιμο” Ελληνικό brand από την Αθήνα που από την αρχή της λειτουργίας του σημειώνει σταθερά ανοδική πορεία και η “απόλαυση” που υπόσχεται γίνεται συνήθεια όλο και περισσότερων καταναλωτών.

Πρόκειται για έναν “κύριο” που του αρέσει η καλή ζωή και επιδιώκει να απολαμβάνει κάθε στιγμή της. Είναι ένα βαρύ κεφάλαιο στην ιστορία του καφέ, τον αποκαλούν μετρ ή και Mr. Espresso, κατά κόσμον Παναγιώτης Νίκας. Ξέρει από απόλαυση, είναι ο ειδικός του καφέ!

Η ιστορία του Παναγιώτη Νίκα ξεκινά πριν από 30 περίπου χρόνια όταν είχε την τύχη να συνεργαστεί με ένα μεγάλο όνομα όπως αυτό του περιβόητου Χρήστου Λέντζου.

Σιγά σιγά,  έμαθε πολύτιμα μυστικά τα οποία ήθελε να μοιραστεί με τον κόσμο, μα πάνω απ’ όλα να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του και τη γνώση του για τον καφέ. Έτσι, μετά από πολλά χρόνια στην αγορα του καφέ, ξεκίνησε τη λειτουργία της Coffee Expert  διαθέτοντας είδη και αξεσουάρ καφέ, για τροφοδοσία καταστημάτων HO.RE.CA. και επαγγελματική χρήση.

Με μότο το “Χωρίς αγάπη είναι απλά καφές”, ο Παναγιώτης Νίκας βρίσκεται σε μια διαρκής αναζήτηση ανακάλυψης νέων ποιοτικών χαρμανιών καφέ, γι αυτό και ταξιδεύει πολύ συχνά σε διάφορες χώρες του κόσμου. Άλλωστε, η εμπειρία του είναι τέτοια ώστε να μπορεί εύκολα να διακρίνει τις εκλεκτές ποικιλίες, από τις λιγότερο καλές ή μέτριες. Η προσήλωση του και το πάθος του για τον καφέ, πολύ γρήγορα “πέρασαν” και στο καταναλωτικό κοινό, οπότε η εταιρεία πολύ γρήγορα “έχτισε” το δικό της πελατολόγιο.

Επόμενος σταθμός η online παρουσία της δραστηριότητας του Παναγιώτη Νίκα. То coffeexpert.gr δημιουργήθηκε προς τα τέλη του 2015 ως website παρουσίασης της Coffee Expert. Αργότερα εξελίχθηκε σε ένα πληρέστατο ηλεκτρονικό κατάστημα με μεγάλη ποικιλία σε είδη καφέ, διάφορα ροφήματα, συνοδευτικά και αξεσουάρ, καθώς και μηχανές καφέ για ιδιώτες αλλά και για επαγγελματίες.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα υποστηρίχθηκε παράλληλα και με ποιοτικές υπηρεσίες digital marketing. Πολύ γρήγορα ο Mr. Espresso Παναγιώτης Νίκας, απέκτησε χιλιάδες φίλους για να μοιράζεται μαζί τους όλα τα μυστικά του καφέ, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε και μια τακτική επικοινωνία με τους πελάτες του μέσω еmail marketing. Και εκεί ο Mr. Espresso, κατά κόσμον Παναγιώτης, πρωτοτυπεί, αφού απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στο κοινό με ένα εξαιρετικά απλό στυλ που όμως κερδίζει το ενδιαφέρον, ενώ τα μηνύματα του είναι ευρηματικά και ανθρώπινα, χωρίς τυποποιημένα μοτίβο, χωρίς “ξύλινη” γλώσσα και χωρίς επικοινωνιακές υπερβολές.

Έτσι, αξιοποιώντας τα βασικά εργαλεία του digital marketing, το www.coffeexpert.gr έκανε γρήγορα αισθητή την παρουσία του στον ιστό και από την αρχή της λειτουργίας του διατηρεί συνεχώς ανοδική τροχιά. 

Όπως συνηθίζεται, μετά τις πρώτες επιτυχίες πάντοτε ακολουθούν κι άλλες, οπότε πλέον ο Παναγιώτης Νίκας, πέραν των αξιόλογων brands & προϊόντων που διαθέτει η Coffee Expert, ίδρυσε την μεγαλύτερη Ακαδημία Baristi στην Ελλάδα, τη Barista Academy η οποία παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στο χώρο του καφέ, με μια σειρά σεμιναρίων barista που γίνονται με την πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο του ιδρυτή της. 

Παράλληλα, η φήμη του Παναγιώτη Νίκα στην Ιταλία, έκανε τη Foodness, μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής βιολογικών ροφημάτων & τροφίμων, να ζητήσει αποκλειστική συνεργασία για την εκπροσώπηση της στην Ελλάδα, από τον όμιλο επιχειρήσεων Coffee Expert του Παναγιώτη Νίκα, οποίος και δέχθηκε την πρόταση.

Το επόμενο βήμα του μετρ του καφέ Παναγιώτη Νίκα, ήταν να κάνει το πρώτο του συγγραφικό βήμα, γράφοντας το βιβλίο “Το εγχειρίδιο του Home Barista”, το οποίο από την αρχή της κυκλοφορίας του γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Κλείνοντας, προτείνουμε αν βρεθείτε στον Άγιο Δημήτριο, να περάσετε για ένα καφεδάκι γνωριμίας με τον Mr. Espresso Παναγιώτη Νίκα, αν όμως σας πέφτει μακρυά, “γνωριστείτε” online στο προσωπικό του site www.panagiotisnikas.com

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.