Η Google σύντομα θα προσφέρει τη δυνατότητα σε εταιρείες να επισημάνουν τις προσφορές για απομακρυσμένες εργασίες στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αυτό θα διευκολύνει τους ανθρώπους να αναζητούν θέσεις εργασίας με τις οποίες να μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.
Η ανακοίνωση αυτής της νέας λειτουργίας αποστέλλεται απευθείας στους κατόχους ιστότοπων μέσω της Κονσόλας Αναζήτησης Google.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επισημάνουν τις απομακρυσμένες θέσεις εργασίας τους με δομημένα δεδομένα προκειμένου να επισημαίνονται κατάλληλα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Google υποδεικνύει ότι πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις προκειμένου μια προσφορά εργασία να θεωρηθεί απομακρυσμένη:

Η προσφορά εργασίας πρέπει να είναι για μια πλήρη απομακρυσμένη θέση και να έχει οριστεί το πεδίο jobLocationType στο πεδίο ‘TELECOMMUTE’.

Οι θέσεις εργασίας που επιτρέπουν τη μερική εργασία από το σπίτι ή έχουν άλλες διαπραγματεύσιμες διευθετήσεις δεν θεωρούνται απομακρυσμένες.

Οι ακόλουθες συστάσεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επισήμανση μιας προσφοράς απομακρυσμένης εργασίας με δομημένα δεδομένα:

Η Google συνιστά να προσδιοριστεί ένα ελάχιστο μίας χώρας από την οποία οι αιτούντες είναι επιλέξιμοι να εργαστούν με τα applicantLocationRequirements.

Μπορούν επίσης να καθοριστούν πρόσθετα κριτήρια επιλεξιμότητας για την τοποθεσία των αιτούντων.

Εάν η προσφορά δεν έχει επισημανθεί με applicantLocationRequirements, τότε η Google θα υποθέσει ότι η εργασία είναι διαθέσιμη σε όλους στην ίδια χώρα με την τιμή jobLocation.

Η επισήμανση απομακρυσμένων προσφορών εργασίας στην αναζήτηση Google δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα, αλλά η εταιρεία αναφέρει ότι θα ξεκινήσει “σύντομα”.

Αναμένω ότι θα υπάρξει άλλη ανακοίνωση όταν ξεκινήσει αυτή η λειτουργία. Εν τω μεταξύ, η Google δίνει στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να προετοιμαστούν για αυτήν.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.