Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, ή CMS όπως είναι γνωστό στα αγγλικά, είναι μία συλλογή ανεπτυγμένων εργαλείων διαδικτύου. Τα εργαλεία αυτά σας βοηθούν να δημιουργήσετε, να ανεβάσετε και να διαχειριστείτε το διαδικτυακό σας περιεχόμενο.

Αν και τα περισσότερα λογισμικά CMS περιέχουν διαδικτυακά προγράμματα δημιουργίας, τα καλύτερα λογισμικά περιλαμβάνουν πολύ χρηστικά εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου. Π.χ. φόρμες email, καλάθια αγορών και εργαλεία διαχείρισης αποθεμάτων.

Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου: Που να Εστιάσετε

Όταν διαλέγετε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου είναι σημαντικό να ξέρετε την βάση δεδομένων του διακομιστή του προγράμματος. Αυτό γιατί είναι σημαντικό να είναι συμβατός με την δική σας εξειδίκευση όσον αφορά τον προγραμματισμό.

Εδώ είναι κάποια σημεία που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν αποφασίζετε ποιο λογισμικό να επιλέξετε:

Ασφάλεια

Κάθε φορά που μοιράζεστε περιεχόμενο διαδικτυακά, καλό θα ήταν να το κάνετε με όση περισσότερη ασφάλεια γίνεται. Οι περισσότερες λύσεις CMS έχουν ενσωματώσει εκτεταμένα μέτρα προστασίας τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους χρήστες που συνεισφέρουν. Τα προγράμματα που εμπεριέχουν την λειτουργία captcha είναι πολύ χρήσιμα. Σας βοηθούν να καταλαβαίνετε εάν έχετε να κάνετε με αληθινό πρόσωπο ή ρομποτάκια που προσπαθούν να ανεβάσουν σπαμ περιεχόμενο.

Εμπόριο & Επιχειρήσεις

Τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να πάτε την μικρή σας επιχείρηση στο επόμενο επίπεδο. Σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως καλάθια αγορών και σύστημα σημείου πώλησης. Μπορείτε επίσης να έχετε ένα εξατομικευμένο γραφείο βοήθειας, live chat και διαχείριση αποθεμάτων. Επειδή χρησιμοποιείτε τον δικό σας κώδικα, όλες οι λειτουργιές και οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα σας είναι μοναδικές. Έτσι, αντικατοπτρίζουν το θέμα, το χρώμα και την ιδεολογία της επιχείρησής σας.

Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου με βασικά add-ons

Μία από τις πρωταρχικές λειτουργίες του λογισμικού διαχείρισης περιεχομένου είναι η βασική δημιουργία ιστοσελίδας. Τα περισσότερα προγράμματα CMS έχουν παραδοσιακά εργαλεία και λειτουργίες για χτίσιμο ιστοσελίδας, τα οποία είναι γνωστά και ως add-ons. Κάποιες από τις βασικές λειτουργίες που είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε θα σας φανούν πολύ χρήσιμες. Όπως για παράδειγμα, ένα blog, wiki, φόρμες συζήτησης και την επιλογή να συνεισφέρουν και άλλοι χρήστες.

Άνεση στην χρήση

Δεδομένου ότι καταλαβαίνετε την γλώσσα προγραμματισμού που χρειάζεται για το CMS, δεν είναι δύσκολο να συμπεριλάβετε κώδικα για διαφορετικές λειτουργίες, ανεξάρτητα από το λογισμικό που χρησιμοποιείτε. Παρ’ όλα αυτά τα διαφορετικά λογισμικά διαφέρουν στην ευκολία χρήσης τους.

Η εξυπηρέτηση πελατών είναι πολύ σημαντική όταν χρησιμοποιείτε κάποιο λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου. Κοιτάξτε τις επιλογές βοήθειας και υποστήριξης που υπάρχουν για το λογισμικό που θέλετε να επιλέξετε. Επίσης χρήσιμοι είναι οι διαδικτυακοί οδηγοί, τα blogs, τα forum συζήτησης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση. Μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.Ss