4 βήματα για να γίνετε ξανά ενεργοί στα Social Media.

Στο Facebook αλλά και τα υπόλοιπα Social media, είναι άπειρα τα ανενεργά account και οι προσπάθειες που ξεκίνησαν κάποτε και ή δεν προχώρησαν ποτέ. Ή έμειναν στην μέση για διάφορους λόγους. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και καταλάβατε έστω και καθυστερημένα πως τα social media είναι για τις εμπορικές δραστηριότητες ένας τόπος για να είναι πάντα εκεί, παρούσες και όχι απούσες, σας δίνουμε τα 4 βήματα. Που απαιτούνται προκειμένου να “ζωντανέψετε” τα παλιά σας account και να μπείτε ξανά στο “παιχνίδι”.

Ανακτήστε τους κωδικούς πρόσβασης

Είτε βάλατε κάποιον άλλον να δημιουργήσει τα προφίλ σας, ο οποίος στη συνέχεια δε σας άφησε τα στοιχεία σύνδεσης, ή εάν πολύ απλά έχετε πολύ καιρό να τα χρησιμοποιήσετε, η σύνδεση και η είσοδος στα προφίλ σας που έχετε να μπείτε καιρό θα σας πάρει λίγο χρόνο μέχρι να τα επαναφέρετε.

Για τη διαχείριση Facebook, αν απλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάκτησης. Ωστόσο, αν δεν έχετε πλέον καν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που σχετίζεται με το λογαριασμό σας, απευθυνθείτε στην υποστήριξη των χρηστών της κοινότητας από το κέντρο βοήθειας του Facebook. Από την άλλη, εάν ο μοναδικός διαχειριστής της σελίδας σας δεν είναι πλέον στην εταιρεία σας και δεν μπορείτε να τον προσεγγίσετε, ώστε να μπορέσετε να μεταφέρετε τον έλεγχο σε εσάς, έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε είτε να αναφέρετε τη σελίδα κάνοντας το Facebook να τη διαγράψει εντελώς και να ξεκινήσετε από την αρχή – ή μπορείτε να την διεκδικήσετε ως δική σας.

Για το Twitter, αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε τον κωδικό πρόσβασής σας, απλώς ακολουθήστε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο

Ενημερώστε τις πληροφορίες του προφίλ σας και τις φωτογραφίες σας

Τώρα που έχετε αποκτήσει πρόσβαση στον παλιό λογαριασμό σας, ήρθε η ώρα να εισέλθετε σε αυτόν και να βάλετε μια τάξη. Εξετάζοντας τη σελίδα σας στο Facebook, μεταβείτε στην επιλογή “Πληροφορίες”. Μπορείτε να ενημερώσετε τα πάντα από το όνομα, τη διεύθυνση, την περιγραφή, τις πληροφορίες ιστοτόπου και πολλά άλλα. Όταν όλες αυτές οι λεπτομέρειες έχουν αναβαθμιστεί, θα θελήσετε να κάνετε το ίδιο με τις φωτογραφίες προφίλ και εξωφύλλου σας.

Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την εικόνα που θέλετε να αλλάξετε. Και κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο κάμερας στη γωνία. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε το λογότυπό σας. Και άλλες εικόνες που θα βοηθήσουν τους θαυμαστές σας να αναγνωρίσουν εύκολα την επωνυμία σας.

Στο Twitter, μεταβείτε στο προφίλ σας και κάντε κλικ στο κουμπί “Επεξεργασία Προφίλ” κάτω από την εικόνα κεφαλίδας. Αυτό θα πρέπει να επισημάνει την εικόνα επικεφαλίδας. Τη φωτογραφία προφίλ, το βιογραφικό σας, την τοποθεσία σας και τις πληροφορίες ιστοσελίδας σας. Τώρα, θα πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε κλικ σε ό,τι θέλετε να αλλάξετε. Θυμηθείτε ότι το “βιογραφικό” σας περιορίζεται σε μόλις 160 χαρακτήρες!

4 βήματα για να γίνετε ξανά ενεργοί στα Social Media

Κάντε αισθητή ξανά την παρουσία σας

Παρόλο που μπορεί να έχετε παραμελήσει τα προφίλ σας εδώ και αρκετό καιρό, ορισμένοι από τους θαυμαστές σας ίσως να μην το είχαν καν παρατηρήσει. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά συνηθισμένο για έναν fan να κάνει like στη σελίδα σας ή να ακολουθήσει το λογαριασμό σας χωρίς να σκοπεύει να επισκεφτεί αργότερα τη σελίδα ή το προφίλ σας. Αντίθετα, οι περισσότεροι παρατηρούν μόνο ό,τι εμφανίζεται στην αρχική σελίδα τους. Μόλις είστε έτοιμοι να επιστρέψετε, αντί να δώσετε έμφαση στο γεγονός ότι λείπατε για λίγο καιρό, “πιάστε δουλειά” και μην κοιτάξετε πίσω!

Πώς θα ξεκινήσετε

Σχεδιάστε αρχικά τη στρατηγική Social media που θα ακολουθήσετε και βάση του πλάνου σας, δημιουργήστε διαφημίσεις facebook. Ή διαφημίσεις στα social media που θα έχετε συμπεριλάβει στη στρατηγική σας. Μόλις ξεκινήσουν να τρέχουν οι online διαφημιστικές εκστρατείες σας, βάση των αποτελεσμάτων που θα συλλέξετε μετά από μερικές ημέρες που θα είναι στον αέρα, προχωρήστε σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να τις βελτιστοποιήσετε.

Φυσικά μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε όλα τα παραπάνω. αφενός εξασφαλίζοντας σας πολύτιμο χρόνο, ενώ αφετέρου φέρνοντας σας τα ιδανικά αποτελέσματα και τις πωλήσεις που θέλετε. Αφού ως γνώστες του digital Marketing, ξεκινάμε και τελειώνουμε πάντοτε με αποτελέσματα!

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.