Πως θα προστατεύσετε το λογαριασμό σας στο LinkedIn.

Εάν θέλετε σοβαρά να προστατέψετε το λογαριασμό σας στο LinkedIn, σας παραθέτουμε 12 τρόπους που μπορείτε να το κάνετε. Οι περισσότεροι τρόποι, ισχύουν για όλα τα κοινωνικά δίκτυα και μπορείτε να τους υιοθετήσετε αν ασχολείστε με το Social media marketing.

Πως θα προστατεύσετε το λογαριασμό σας στο LinkedIn

1. Αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο LinkedIn τακτικά (κάθε λίγους μήνες θα πρέπει να αρκεί).

2. Χρησιμοποιήστε έναν μοναδικό και σύνθετο κωδικό πρόσβασης (όχι μια λέξη από το λεξικό), εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι είναι όσο πιο δύσκολο γίνεται να τον σπάσουν.

3. Μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε όλους τους δικτυακούς τόπους ή τα κοινωνικά δίκτυα που ανήκετε και στα οποία υποχρεούστε να χρησιμοποιείτε κωδικό πρόσβασης.

4. Να είστε επιφυλακτικοί με παραπλανητικά μηνύματα που προσπαθούν να “κλέψουν” ευαίσθητες πληροφορίες από εσάς.

5. Σύμφωνα με το SocialMediaExaminer, μια καλή ιδέα είναι να προσθέσετε όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε. Με αυτόν τον τρόπο το LinkedIn δεν θα προσπαθήσει αυτόματα να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του λογαριασμού αν κάποιος προσπαθήσει να συνδεθεί μαζί σας μέσω μιας από τις λιγότερο χρησιμοποιούμενες διευθύνσεις του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.

6. Αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο LinkedIn μετά τη χρήση ενός δημόσιου κοινόχρηστου υπολογιστή.

7. Ελέγξτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στο LinkedIn προφίλ σας και το δίκτυο δεδομένων σας και καθορίστε αν θέλετε να αποσύρετε την πρόσβαση σε οποιεσδήποτε από αυτές τις εφαρμογές.

8. Εξετάστε το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση δεδομένων με διαδικτυακές εφαρμογές τρίτων.

9. Ελέγξτε τις ενεργές συνεδρίες σας (δείτε πού είστε συνδεδεμένοι) και αποσυνδεθείτε ανάλογα από οποιεσδήποτε ενεργές συνεδρίες επιθυμείτε.

10. Ζητήστε ένα αρχείο των δεδομένων σας για να εξάγετε τα δεδομένα της δραστηριότητας και του λογαριασμού σας στο LinkedIn στον υπολογιστή σας (συνιστάται – μία φορά κάθε μήνα).

11. Ενεργοποιήστε την Επαλήθευση σε Δύο Βήματα (Two-Step Verification) για να εμποδίσετε τρίτους να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο LinkedIn.

Στην ίδια τοποθεσία στις ρυθμίσεις ασφαλείας του LinkedIn όπου ενεργοποιήσατε την Επαλήθευση σε Δύο Βήματα που συζητήσαμε παραπάνω, έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ασφαλούς περιήγησης με SSL (https). Αυτό είναι ένα σταθερό μέτρο που θα καταστήσει δυνατή την πρόσθετη προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη δραστηριότητα σας στο διαδίκτυο και θα διασφαλίσει ότι είστε συνδεδεμένοι με την πραγματική ιστοσελίδα LinkedIn, εφόσον εξασφαλίζει προστατευμένη σύνδεση όταν επισκέπτεστε όλες τις σελίδες του LinkedIn.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση. Εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.