Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πόσο σημαντική είναι μια έρευνα ανταγωνισμού. Είναι απαραίτητη για κάθε brand που θέλει να πρωταγωνιστήσει στην αγορά του. Οι περισσότερες επιχειρήσεις, φυσικές ή ηλεκτρονικές, θέλουν με κάποιο μαγικό τρόπο να επικρατήσουν του ανταγωνισμού τους. Ονειρεύονται να γίνουν οι ηγέτες της αγοράς τους. Όμως, μαγικά δεν γίνονται στον επιχειρηματικό κόσμο, πολύ περισσότερο σε ένα περιβάλλον που σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχει υπερπροσφορά.

Η έρευνα ανταγωνισμού είναι το μυστικό των δυνατών

Οι επιδόσεις και η διαφορά από τον ανταγωνισμό, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Χρειάζεται επιμονή και προσπάθεια που δεν πρέπει να σταματάει ποτέ, γιατί οι ανταγωνιστές καραδοκούν να μας προσπεράσουν.

Κάπως έτσι έρχονται τα αποτελέσματα και στον ψηφιακό κόσμο. Όμως εδώ τη διαφορά την κάνουν οι επιχειρήσεις που έχουν “διαβάσει” περισσότερο από κάποιες άλλες. Κι όταν λέμε “διαβάσει” εννοούμε την πλήρη και λεπτομερή χαρτογράφηση του ανταγωνισμού τους. Όταν μια επιχείρηση φτάσει σε ένα σημείο να γνωρίζει πως ακριβώς κινείται ο ανταγωνισμός, κέρδισε. Σιγά σιγά θα περάσει στο επίπεδο να ξέρει προκαταβολικά και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του.  Σε αυτό το σημείο θα είναι γεγονός πως προορίζεται για leader της αγοράς της στην οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αυτό ακριβώς προσφέρει η ποιοτική υπηρεσία ανάλυσης ανταγωνισμού της VNG Digital Group. Πρόκειται για ένα προηγμένο εργαλείο για την έρευνα ανταγωνισμού που σχεδιάστηκε για να σας μεταφέρει πολυεπίπεδη εικόνα για τους ανταγωνιστές σας και πως αυτοί κινούνται στην αγορά, πως αντιμετωπίζονται από τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, Yahoo και Bing. Αυτό επιτυγχάνεται με την έρευνα όλων των backlinks που οδηγούν στο site του ανταγωνιστή σας, τα οποία αναλύουμε χρησιμοποιώντας δεκάδες παραμέτρους SEO. Μόλις η έρευνα ολοκληρωθεί, το πλήρες προφίλ των ανταγωνιστών σας αποκαλύπτεται. Έτσι, ώστε να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να δημιουργήσετε τη δική σας στρατηγική. Μια στρατηγική η οποία θα σας κρατήσει πάντοτε ένα κλικ μπροστά από τον ανταγωνισμό σας!

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση. Μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο. Τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.