Πιστοί στο ραντεβού μας να σας δίνουμε πάντοτε πρώτοι πληροφορίες για πράγματα που θα ισχύσουν αρκετό καιρό μετά, σας αποκαλύπτουμε τις νέες τάσεις που θα ισχύσουν στο SEO το 2018.

Αυξημένες δυνατότητες σελίδας αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης

Πέρασαν οι ημέρες που η πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης Google έφερνε 10 εγγραφές, που επισημαίνονταν με μπλε σε υπερκείμενο και μερικές σαφώς μαρκαρισμένες διαφημίσεις. Τώρα, όταν κοιτάζετε ένα SERP, αυτό είναι γεμάτο με εικόνες, βίντεο, συνδέσμους, αναφορές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναλυτικές καταχωρήσεις άρθρων, διάφορα widgets και διαφημίσεις. Έχει γίνει πια πολύ εύκολο ακόμα και το πρώτο αποτέλεσμα να χαθεί ανάμεσα στον τρόπο παρουσίασης και στα πολλά χαρακτηριστικά μιας άλλης σελίδας.

Παρόλο που οι λέξεις-κλειδιά και η βελτιστοποίηση των φράσεων-κλειδιών εξακολουθούν να είναι σημαντικές, τώρα έχετε και άλλα στοιχεία εκτός της ιστοσελίδας, τα οποία πρέπει να λάβετε υπόψη.

Τα εμπλουτισμένα αποσπάσματα θα χρειάζονται προσεκτική δομή

Υπάρχουν πλούσια αποσπάσματα και τακτικά αποσπάσματα. Και τα δύο περιλαμβάνουν έναν τίτλο με δυνατότητα κλικ, μια διεύθυνση URL και μια μετα-περιγραφή. Τα εμπλουτισμένα αποσπάσματα έχουν πιο συμπυκνωμένους τίτλους που περιλαμβάνουν “|” αντί για παύλα (-), κριτικές και μια εικόνα. Το πώς θα δομήσετε τα δεδομένα, ωστόσο, είναι σημαντικό σχετικά με τον τρόπο που οι μηχανές αναζήτησης θα εμφανίζουν τις πληροφορίες.

Παρόλο που η διαφορά μπορεί να φαίνεται ασήμαντη, έχει αποδειχθεί ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης με σωστά μορφοποιημένα πλούσια αποσπάσματα λαμβάνουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και έχουν υψηλότερο ρυθμό κλικ, γεγονός που με τη σειρά του αυξάνει τις πιθανές πωλήσεις.

Ταχύτητα ιστοσελίδας

Στη σημερινή ταχέως αναπτυσσόμενη κοινωνία, οι άνθρωποι θέλουν να έχουν άμεσα τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών.

Για να δείτε πώς ανταποκρίνεται η ταχύτητα του ιστότοπού σας, μπορείτε να ελέγξετε το Google PageSpeed Insights, ή το GTMetrix. Αν το αποτέλεσμα που θα λάβετε δεν είναι τουλάχιστον 60% για κινητά και τουλάχιστον 75% για desktop, η σελίδα σας χρειάζεται optimization. Επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα της VNGroup και ζητήστε οικονομική προσφορά.

Η ταχύτητα υπήρξε κρίσιμη συνιστώσα για χρόνια, αλλά φτάνοντας το 2018, θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε αυτή, στο μέλλον.

Αυξημένη συνάφεια σελίδας

Οι μηχανές αναζήτησης θα αξιολογούν τη σχετικότητα του περιεχομένου στον ιστότοπό σας. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Google αξιολογεί τη συνάφεια του περιεχομένου ενός ιστότοπου είναι με τη μέθοδο Latent Semantic Indexing. Μέσω του Latent Semantic Indexing, η Google μπορεί να συγκεντρώσει περιεχόμενο από δισεκατομμύρια ιστοσελίδες και να το αναλύσει, σαρώνοντας για συναφείς όρους και λέξεις.

Πώς μπορείτε να κάνετε το περιεχόμενό σας πιο συναφές και ολοκληρωμένο κατά τη διάρκεια του 2018;

Μπορείτε να ξεκινήσετε με την έρευνα του περιεχομένου των κορυφαίων ιστοσελίδων στον κλάδο σας και να αναζητήσετε κοινά σημεία μεταξύ τους. Αυτό, ωστόσο, μπορεί να διαρκέσει πολύ, ειδικά αν ψάχνετε για συγκεκριμένους όρους ή λέξεις. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές από τις δωρεάν δοκιμές που διατίθενται με διαφορετικούς ελεγκτές ιστοτόπων.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.