Αν κάποιος ρωτούσε κάθε χρήστη ξεχωριστά για το ποιος κατά τη γνώμη του είναι ο “αρχηγός” στο διαδίκτυο, είναι βέβαιο πως όλοι θα απαντούσαν “η Google”. Αυτό από μόνο του αρκεί για να κάνει όσους ασχολούνται επαγγελματικά μέσω internet να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους όλα τα εργαλεία που προτείνει “ο αρχηγός”.

Αυτό όμως ακόμα στην Ελλάδα δε συμβαίνει, τουλάχιστον όσον αφορά το Google+, το κοινωνικό δίκτυο της Google το οποίο ενώ όλοι το έχουν ακούσει, λίγοι το γνωρίζουν, ακόμα λιγότεροι έχουν εμβαθύνει και ελάχιστοι το αξιοποιούν. Κι όπως πίσω από κάθε τι που το αξιοποιούν λίγοι, έτσι και εδώ κρύβεται μια μεγάλη ευκαιρία…

Η αλήθεια είναι ότι η Google άργησε πολύ να μπει στην αγορά των Social Media και το Google+ ξεκίνησε πριν από 5 περίπου χρόνια, στις 28 Ιουνίου 2011. Μέσα σε δύο μόλις χρόνια από τη λειτουργία του, οι εγγεγραμμένοι χρήστες ξεπέρασαν τα 540 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ από τότε σίγουρα θα έχουν πολλαπλασιαστεί. Κατάφερε δε, να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο μετά το Facebook.

Η ίδια η Google έχει περιγράψει το Google+ ως ένα “κοινωνικό στρώμα” που βελτιώνει πολλές από τις online υπηρεσίες της, το οποίο δεν είναι απλά μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά είναι επίσης ένα εργαλείο συγγραφικού δικαιώματος που συνοδεύει περιεχόμενο που βρίσκεται στον παγκόσμιο ιστό άμεσα με τον ιδιοκτήτη/συγγραφέα του. Και εδώ ακριβώς ξεκινάει το ενδιαφέρον για όποιον δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέσω διαδικτύου, αφού με λίγη δουλειά αφενός μπορεί εκτοξεύσει τις εμφανίσεις του λογαριασμού του στο Google+ και συνεπακόλουθα το website του, στα αποτελέσματα αναζήτησης των χρηστών στο διαδίκτυο, ενώ αφετέρου θα έχει ένα ακόμα ισχυρό κανάλι για να προβάλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του και να συνδεθεί με το κοινό του.

Το Google+ δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μοιραστούν και να ανακαλύψουν περιεχόμενο σε ολόκληρο το δίκτυο της Google, όπως επίσης και να λάβουν μέρος σε κοινότητες που εστιάζουν ειδικά στα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητές τους.

Οι δυνατότητες του Google+ και η σύνδεση του με όλες τις υπηρεσίες του δικτύου της Google, δίνει στις επιχειρήσεις που θα έχουν μια αξιόλογη παρουσία ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Η ευκαιρία για να κάνετε αισθητή την παρουσία σας στο Google+ είναι εδώ και η υπηρεσία αύξησης των Followers, είναι το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε στο σχεδιασμό της Google+ στρατηγικής σας.

 

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.